top of page

Alene rundt jorden uten stopp

01 september 2024 setter Martin ut på sitt livs største eventyr. Et non-stop seilas rundt jorden fra Norge til Norge. Non-stop vil si ingen stopp underveis, aldri til land og aldri slippe anker. Fullstendig uten etterforsyninger og mutters alene. Fra Norge går turen over Nordsjøen og ned hele Atlanterhavet. Kursen går sydover ned Atlanterhavet frem til vestavinden intreffer. Rundt 40grader syd. Her vendes baugen østover forbi Sør-Afrika, Australia, New Zealand og Sør-Amerika. Kursen vil bli holdt østover helt frem til det gamle sporet møtes igjen. Da settes endelig kursen nordover igjen, tilbake opp Atlanteren og hjem til Norge.

Ruten rundt jorden

30 000nm 300 dager

Turen vil være ca. 30 000nm litt avhengig av hvor vinden fører oss. Det regnes med å bruke mellom 250-350 dager. Odin bærer hele 14 seil og diesel for ca. 250 timer. Mat og drikke for 400 dager. Odin har ingen watermaker, så alt av vann vil være medbrakt fra Norge. Samtidig som det vil forsøkes samles så mye regnvann som mulig. For værmelding er det skyene og et barometer som forteller hva som kommer. For navigasjon vil det i all hovedsak benyttes papirkart og sekstant. Odin bærer både kartplotter, radar og AIS men det er kun AIS som vil være i konstant drift. Plotter vil kun være for ment som en backup, og sjekkes en gang i blandt.

Odin

Odin er en havseiler bygget for komfort til sjøs. En tung langkjølet båt som er bygget spesielt med tanke på lange havseilas.
Lengde: 10,06m (33fot)
Bredde: 3,1m (10fot)
Dyptgående: 1,7m (5fot)
Deplasement: Kun stål og ballast 9 tonn. Med innredning og fulle tanker 11,5tonn

Hva Odin har:

Vindror
Autopilot (som styrer som en drita full landkrabbe)
Rulleforstag
Cutterstag
Egen skinne for trysail
2 stk spinnaker poler
ca. 10 kw varme
Sjøkøyer på SB og BB side
4x100w solcellepaneler
20A vindgenerator
690AH AGM batterier
Kartplotter, Radar, AIS, VHF

Hva Odin ikke har:
Kjøleskap
Fryser
Trykkvanns system
Satelitt tlf for telefon og internett/værmelding
Dusj
Varmtvann
Watermaker

 

SV ODIN

Det vil være en stk YB3 satelitt tlf ombord. Denne tillater tracking samt sending av enkle tekstmeldinger. Det vil bli holdt daglig tracking på denne siden. Samtidig som det postes korte tekstbaserte oppdateringer en gang i blandt.

Verkstedet som kommer til deg!

bottom of page