top of page
ankervinsj service

Service og vedlikehold

Det er mange deler på en seilbåt. Mange deler er å anse som forbruksvare. Andre deler vil kunne leve i flere generasjoner, med forbehold om korrekt vedlikehold. Med riggverksted på hjul, er Seil med Larsen behjelpelig både med å gjøre servicen for deg og å lære deg hva og hvordan du kan gjøre det selv.

Seilbåtvinsj service

Årlig

Service seilbåtvinsj

En seilbåt vinsj kan vare i generasjoner ved godt vedlikehold. Dersom service blir gjort jevnlig går også service tiden betraktelig ned. Dette er en operasjon som de fleste litt handy hjemme mekkere kan få til. Det er viktig og benytte korrekt fett og olje for at vinsjen skal opperere korrekt. Seil med Larsen tar gjerne servicen for deg. Eller hvis du vil prøve selv er vi behjelpelig med service deler, samt tips og råd.

Årlig

Service rulleforstag/rullestorseil

De fleste rulleforstag krever jevnlig smøring av lager for og opperere korrekt. Dette er på de fleste forstag mulig uten og demontere noe som helst. Mens på andre kan det være nødvendig med noe demontering for og komme til. Kontakt Seil med Larsen for hjelp til din rulle.

rulleforstag service
nål lager trinse

Ved tregheter

Blokker og trinser

Mange blokker er vedlikeholdsfrie. Mens andre krever noe vedlikehold. Dette merkes ofte ved ulyder eller at dem går tregt. Moderne blokker beregnet for reggatta bruk har ofte torlon baller for mindre friksjon. Disse krever kun en dråpe med mclube one drop. Mens eldre båter ofte har nål lager som krever demontering, rengjøring og fett.

Ved tregheter

Slidere og vogner

Deler som sklir har en tendens til og bli trege. Det kan ofte hjelpe med et tynt lag med dry lube. Dersom problemet har vært vedvarende over lang tid kan det skyldes slitte deler.

vogn
bottom of page